Розклад занять

Дорогі мамусі, запрошуємо вас підготуватись до народження ДИВА.

Загалом, зараз є 8 занять, по неділях. Нова група набирається 1 раз в 2 місяці. Тернопіль, лише живі зустрічі.
Маємо чудових гостей на заняттях та подарунки. Найкращі відгуки та 17 річний досвід роботи.
Повний комплексний теоретичний підхід. Тематика занять 17-річного проекту ШКОЛА ЩАСЛИВОГО МАТЕРИНСТВА СВ. АННИ охоплює найкращі та найважливіші теми. 

Навчання в Школі материнства продовжується згідно дотримань усіх правил безпеки. Ми піклуємося про здоров'я майбутніх матерів та їх діток.

ЯК ЗАРЕЄСТРУВАТИСЬ: відсилайте повідомлення у VIBER - 0679998452

Відбулась зустріч-тренінг із можливими волонтерами "Руху за життя"

Відбулась зустріч-тренінг із можливими волонтерами "Руху за життя" та небайдужими людьми доброї волі. В ході зустрічі було обговорено плани та перспективи на майбутнє, проведено презентацію "Руху за життя" як благодійної організації. Прийнято рішення про створення та функціонування центру "За життя". Висловлюємо подяку всім присутнім, які погодились в тій чи іншій формі співдіяти з волонетрами "Руху за життя", а саме: "Асоціації лікарів-католиків", фонду "За гідність людини", організації "Іскра любові", Любов Красновській, журналісту "Ріа плюс" та "20 хвилин" та іншим.

В пресі можна прочитати детальніше та переглянути відео.Наслідки аборту можуть гукнутись через десятки років та Жінкам про аборти не кажуть правди 

 

Дякуємо за потрачений час, за теплі слова та маємо надію на подальшу плідну співпрацю!   

Зустрічі із студенатми

Волонтери "Руху За життя" продовжують працювати із студентами коледжів. Вже проведено зустрічі-лекції на тему "Статеві стосунки в підлітковому віці" із студентами Технічного коледжу та Галицького коледжу.

10 травня відбудеться зустріч на тему "Контрацепція. Аборт. Наслідки аборту" в Технічному коледжі. 

Запрошуємо всіх бажаючих. Детальніше про зустрічі та заходи можна прочитати на форумі.  

Благодійникам

Для всіх бажаючих допомогти фінансово нашій праці вказуємо розрахунковий рахунок:

4627081281274543 ПриватБанк
одержувач: Дригуш Ірина

на який ви можете пересилати ваші пожертви, або залишати керівникам школи чи особисто волонтерам "Руху за життя"

images 

Круглий стіл на тему "Я -живу! Захистіть мене"

 

2 квітня о 15 год. в приміщенні Архикатедрального собору відбувся круглий стіл  з представниками преси, благодійних організацій, та небайдужих людей на тему: «Я живу! Захистіть мене!». Присутні обговорили  проблему абортів та ідею створення громадської організації проти абортів у Тернополі, подальшу діяльність, пани на майбутнє та інше. Зокрема, в ході круглого стола було висвітлено такі проблеми як: історія абортів, дитина-це людина з самого початку, "псевдопричини" абортів, фізичні та психічні наслідки аборту, тощо.  

В рамках круглого столу було обговорено діяльність інших благодійних організації в питанні припинення абортів в Україні, зокрема  МБФ «Дар життя». ВО «Тризуб». Школа материнства св. Анни,  Комісія у справах молоді Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії УГКЦ ,  ТОБФ «Вікно життя», фонд «За гідність людини». товариство «Обнова» та інші. Та перспективи співпраці на майбутнє. 

Шкода жінці від аборту

Чи дійсно такий небезпечний і шкідливий аборт, як про це говорять?

Можливо, небезпека і шкода аборту перебільшені? Не треба доводити, що аборт може шкідливо відбитися на здоров’ї жінки і на її подальшому житті. Аборт - операція і, як всяка операція, таїть в собі той або інший ризик. Який би не був досвідчений хірург, якою б технікою він не володів, завжди можливі помилки. Чим грубіша помилка, тим важче розплачується за неї жінка.

Питання №1. Чи можливе пробиття матки, якщо аборт проводить досвідчений хірург?

Так, можливе в тих випадках, коли шийка матки погано розкривається, і коли матка різко викривлена. Під час вагітності стінка матки дуже розпушена, і досить не­значного зусилля, щоб інструмент легко пройшов через стінку і проник в черевну порожнину. У таких випадках, з появою внутрішньої кровотечі, жінку рятує від смерті тільки досвідченість хірурга котрий, помітивши свою помилку, припиняє операцію і переходить до розтину черевної порожнини щоб видалити пошкоджену матку. Жінка залишається живою, але ціною втрати найважливішого органу - матки.

Питання №2. Чи може досвідчений фахівець, проводячи аборт, бути упевненим, що ця операція не буде ускладнена інфекційним захворюванням матки?

Ні, не може. Не може тому, що, ретельно знезаражуючи інструменти, готуючи руки до операції за всіма правилами хірургічної чистоти, він не завжди може усунути мікроби, що вже були до операції у внутрішніх статевих органах жінки. А ці мікроби можуть викликати запальний процес.

Питання №3. Чи може жінка вважати, що аборт пройшов успішно, і не матиме ніяких наслідків, якщо після нього не було підвищення температури або інших явних ускладнень, що наступили безпосередньо після аборту?

На жаль, так думати не можна. Наслідком аборту може бути поява «жіночих хвороб», при яких відчуваються біль, кровотечі, виділення зі статевих органів. Часто причиною цих хвороб є зміни в матці і органах, які оточують її, що настає після аборту. Крім того, після аборту в матці можуть залишитися ледве помітні частинки плідного яйця. Ці залишки піддаються распаду, загнивають і викликають серйозне запалення слизової оболонки матки. Спочатку після аборту воно ніяк не проявляється і жінка вважає, що аборт пройшов абсолютно вдало. Проте, через деякий час з’являються виділення, що створюють великі незручності, а іноді заподіюють великі страждання. Доводиться щодня піддаватисяь лікувальним і гігієнічним процедурам, які вибивають жінку з нормальної колії її життя. В інших випадках такий хворобливий стан слизової оболонки матки спричиняє за собою надмірний прилив крові до статевих органів; в результаті наступають тривалі рясні менструації, які виснажують жінку і роблять її непрацездатною.

Серйозне захворювання виникає у жінок тоді, коли в результаті запалення змінюється слизова оболонка труби, на клітках якої зникають вії. Запліднене яйце, внаслідок відсутності вій, не просувається до матки, а зупиняється в трубі, де і починає розвиватися. Наступає позаматкова трубна вагітність, що вимагає термінового розтину черевної порожнини і видалення труби. У низці випадків після аборту відбувається повне зарощування проходу маткових труб. Жіноча яйцеклітина не може зустрітися з чоловічим сім’ям, запліднення не настає, і жінка залишається безплідною.

Таким чином, будь-який аборт може стати вироком!

tv.ukr.net/news/