Розклад занять

Дорогі мамусі, запрошуємо вас підготуватись до народження ДИВА.

Загалом, зараз є 8 занять, по неділях. Нова група набирається 1 раз в 2 місяці. Тернопіль, лише живі зустрічі.
Маємо чудових гостей на заняттях та подарунки. Найкращі відгуки та 17 річний досвід роботи.
Повний комплексний теоретичний підхід. Тематика занять 17-річного проекту ШКОЛА ЩАСЛИВОГО МАТЕРИНСТВА СВ. АННИ охоплює найкращі та найважливіші теми. 

Навчання в Школі материнства продовжується згідно дотримань усіх правил безпеки. Ми піклуємося про здоров'я майбутніх матерів та їх діток.

ЯК ЗАРЕЄСТРУВАТИСЬ: відсилайте повідомлення у VIBER - 0679998452

Аборт: вина чоловіка?

"У нашій країні аборт став буденною процедурою, рішення щодо якої майже таке ж просте, як відвідини стоматолога”

 

Справді, домовитись про аборт можна просто через інтернет. Вартість послуги у приватних клініках коливається від 700 до 1200 гривень за вакуумний (міні) аборт і від 1500 за медикаментозне переривання вагітності.

Як зазначає міжнародний експерт з питань репродуктивного здоров’я і репродуктивних прав Родіка Комендант, аборт є найчастішою медичною процедурою і, порівняно з іншими, досить безпечною.

Не дивно, що 40% жінок до 45 років один раз, а той більше вдавались до штучного переривання вагітності. "Досить вже того, що за 20 років ми вбили 20 млн. дітей. За останні 12 років населення України зменшилося на 5 млн. людей (з 52 млн. до 47 млн.).

Якщо така демографічна динаміка триватиме, то через кілька років народ України складатиметься переважно з іммігрантів", – вважає Андрій Шкіль.

ТАТО 

Аборт - не власне «жіноча тема».Це тема і жінок, і чоловіків, тому що мова - про збереження плоду загальної любові.

Аборти свідчать про розпад традиційної сім'ї; про відсутність відповідальності один за одного і за сім'ю. Цивільні шлюби, такі популярні сьогодні у молоді, тому підтвердження: немає ні сімей, ні дітей, але є аборти.

Тим не менш, відповідно до закону, жінка сьогодні сама одноосібно розпоряджається дитиною в своєму лоні. І більшості чоловіків це подобається, вони не хочуть брати на себе відповідальність. У нашому суспільстві у випадку з абортом чоловіча логіка часто виглядає так: ти завагітніла, сама і розбирайся.

Ускладнення після аборту . При тому що сучасна діагностика здатна виявляти відхилення у дітей внутрішньоутробно,вона дуже часто схильна помилятись. І в будь-якому випадку ніхто не має права відбирати життя дане Богом. У США та країнах Європи до хворих дітей ставляться з особливим трепетом, так як розуміють, що ця дитина дана сім'ї як випробування, як нагадування здоровим людям, щоб вони цінували життя.

Багато самі винні, що народжуються хворі діти. До 18 років таких дівчаток-підлітків,які на досвіді знають, що таке секс, набирається до 70%. Багато хто з них роблять аборт, щоб уникнути вагітності. Але перший аборт часто буває і останнім, загрожує безпліддям. Крім фізичної небезпеки, аборт - страшний психологічний удар по організму жінки. Він ніколи не пройде безслідно.

 

Як правило, жінка йде на аборт, тому що в нашому суспільстві частіше саме вона бере на себе тягар відповідальності за дитину. Чоловік працює, а жінка і працює, і ростить дітей. Часто-густо ми спостерігаємо чоловічий інфантилізм. Дуже багато неповних сімей, де жінка сама виховує дітей, без чоловіка - в такій сім'ї спочатку складається комплекс самотньої людини, та й дитина не завжди повноцінно розвивається психічно.

Чоловіки бувають різними

Чоловіки , які схвалювали аборт, часто згодом усвідомлюють, що це була їх дитина, людська істота, і усвідомлення цього спустошує їх. Вручаючи долю дитини в руки матері, вони відчувають, що відкинули і мати, і дитину, і відчувають провину, що не змогли захистити своє дитя від смерті. Чоловіки змушені приховувати ці сильні емоції, але це не означає, що вони менш емоційні.

Багатьох чоловіків виховують, що своє горе потрібно ховати, тому що це показник сили. А жінки часто інтерпретують це як байдужість і байдужість, як ніби чоловікам «все одно», хоча насправді це далеко від істини.

У ситуації, що передує аборту, існують два персонажа, що грають важливу роль для прийняття жінкою остаточного рішення - її батько і батько її дитини. Для багатьох молодих жінок дуже важко сказати про вагітність своєму батькові. Навіть через багато років після аборту більшість молодих жінок пам'ятають дослівно, якою була реакція їх батьків на звістку про вагітність.

Коли молода жінка каже, що вона думає про аборт або збирається зробити аборт, тим самим вона просить свого батька чи батька своєї дитини захистити її. Говорячи про аборт, вона задає питання на перевірку: «Допоможеш ти мені? Подбаєш чи що? ». І, якщо вона не отримує позитивної відповіді, то обставини можуть штовхнути її до аборту. Вплив батька дитини, її почуття, тиск або присутність також мають вплив на майбутню матір, особливо якщо вони все ще перебувають у відносинах. Дуже часто вона шукає знаків підтримки та уваги. І дуже часто, якщо був зроблений вибір на користь аборту, відносини між матір'ю та батьком дитини, перериваються протягом досить короткого часу після аборту.

Молода жінка навряд чи вибере аборт, коли батько дитини поруч і підтримує її. Тому його реакція є ключовою у цій ситуації.

Дослідження в США довели, що 85% жінок, які збираються перервати вагітність, передумали робити аборт після того, як побачили ультразвукове зображення своєї дитини. Але коли чоловіки бачили ультразвук, 100% чоловіків (!) Міняли свою думку. Вони перебували під враженням живого зображення їх «плоті від плоті».

Позиція Церкви

Християнство не проводить відмінності між абортом і будь-яким іншим вбивством і накладає на винних в цьому однакові покарання. Відповідальність за гріх вбивства ненародженої дитини, разом з матір'ю, має й батько, в разі його згоди на проведення аборту. Якщо чоловік наполягає на аборті або, навпаки, аборт був здійснений дружиною без згоди чоловіка, це може бути підставою для розірвання церковного шлюбу.

Гріх лягає і на душу лікаря, який провадить аборт.

Жінка, що перервала вагітність у обставинах загрози її життю, не відлучається від Церкви, але виконує приватне покаянний молитовне правило, яке визначається священиком, що приймає сповідь.

Так чи винні чоловіки?

В переважній більшості випадків жінки, які пішли на аборт, як винуватців називають чоловіків. Тут може бути різноманітність життєвих сюжетів буквально на будь-який смак, суть яких зводиться до двох слів - «незапланована вагітність», «небажана вагітність». Сюди ж відносять і зґвалтування, в результаті якого жінка вагітніє, але вона не хоче приносити на світ нащадка чоловіка-виродка.

16-18-річна вагітна дівчинка, яка до того ж залишилася без підтримки свого коханого, почасти сама, почасти за наполегливих порад «жалісливих» батьків і родичів, вирішує не псувати собі життя в самому її початку і не вішати собі на шию тяжкий хрест.

Результат подружньої зради, коли в силу обставин неможливо буде представити чоловікові через 9 місяців дитину зі словами «дорогий, ти став батьком», на розлучення йти не хочеться або не можеться, і вибирається найпростіший спосіб зробити так, як ніби нічого й не було.

Або просто і банально: в сім"ї має з"явитись хтось хто потребуватиме фінансових затрат, ускладнюватиме матеріальну ситуацію, тощо....Така всіма "любима" фраза: "Навіщо плодиди злидні?"

Проте ці всі "псевдопричини" не сумісні із поняттям життя і в жодному випадку не виправдовують вбивста ненародженого.  

Але дуже часто жінки виправдовуються словами «я зробила це з вини чоловіка». Чоловік - потенційний батько - в таких ситуаціях, дізнавшись про вагітність своєї жінки (або зовсім навіть не своєї), або відмовляє їй і майбутній дитині у допомозі, або прямо наполягає на аборті в силу ймовірності власних ускладнень.Що такі чоловіки є і, як не прикро, їх не так вже й мало - факт, з яким сперечатися безглуздо.

Психічно повноцінній жінці майже завжди важко прийняти рішення про аборт. Навіть коли вона переступає поріг абортарію, майже 100%-но вона підсвідомо хотіла б зберегти дитину. І якщо в цей момент поруч не виявляється чоловіка, молодої людини, психолога, просто небайдужої людини, рішення приймається на користь аборту.