Розклад занять

Дорогі мамусі, запрошуємо вас підготуватись до народження ДИВА.

Загалом, зараз є 8 занять, по неділях. Нова група набирається 1 раз в 2 місяці. Тернопіль, лише живі зустрічі.
Маємо чудових гостей на заняттях та подарунки. Найкращі відгуки та 17 річний досвід роботи.
Повний комплексний теоретичний підхід. Тематика занять 17-річного проекту ШКОЛА ЩАСЛИВОГО МАТЕРИНСТВА СВ. АННИ охоплює найкращі та найважливіші теми. 

Навчання в Школі материнства продовжується згідно дотримань усіх правил безпеки. Ми піклуємося про здоров'я майбутніх матерів та їх діток.

ЯК ЗАРЕЄСТРУВАТИСЬ: відсилайте повідомлення у VIBER - 0679998452

Весняні мрії...

zyma lito stritennyaСкоро весна. І час розправляти крила. Час бути собою, любити, дружити – навчитись цього самій і навчити цього дітей!
1. Бути собою
Ні для кого не секрет, що найважливіше для дитини – це щастя та реалізованість її батьків...Чому «мати» не стоїть на першому місці? Тому що суть материнської роботи – дарити себе малюку, зігрівати любов'ю, власним прикладом навчати бути щасливим..А що ми можемо віддати, якщо наша «внутрішня чаша» не заповнена?
Хто я?
Подумай і помрій. Постав собі запитання: «Хто я? Який у мене характер?» Відповідь на нього буде стартом твоєї роботи над собою.
Поглинь у дитинство. За що тебе любили вчителі? Які якості у тобі цінували батьки? А ти сама? Пошукай в пам'яті епізод, спогади про який наповнили би тебе радістю. Можливо, це навіть те Восьме березня в 10 класі, коли ти була зіркою сцени...Повернись в теперішнє. Зроби елементарні вправи. Уяви, що жити тобі залишилося рівно один рік, до того ж у тебе є гроші для здійснення усіх своїх бажань. Не задумуйся! Зупинись на першому, що тобі прийде в голову. Подорожі? Заняття мистецтвом? Подумки уяви собі, що твої мрії вже реалізовані. Що у тобі змінилося? Як ти одягаєшся і спілкуєшся? Ще раз познайомся із собою – теперішньою. Роби цю медитацію кожен день на протязі місяця.
Чого я хочу?
Згідно статистики, приблизно 70% людства займається не своєю справою. Природжений художник торгує комп'ютерними комплектуючими, а талановитий топ-менеджер сидить у бухгалтерії... Знову запитай себе : «А чим би я хотіла займатися? В чому ваше призначення?»
Важко навчити дитину бути успішною, якщо сама почуваєшся невдахою. Безперечно,об'єктивна реальність (вік, освіта та рівень оплати тої чи іншої професії) має значення. Однак реальність пасує перед силою щирого внутрішнього бажання.
Одна із аксіом позитивної психології звучить приблизно так: втілювати задумане нам заважає страх зробити помилку. Звідки він у нас? Родом з дитинства! Як часто мама говорила тобі: «Не роби цього – над тобою будуть сміятися...» або: «Тобі не потрібно – не всім ж хапати зірки з неба...» Не ображайся на маму , адже ж вона через любов хотіла оберегти тебе від розчарувань. Проте поміркуй: може час для здійснення бажань вже прийшов?
Відкинь соє «раціо». Поки що не думай про те, чи принесе дохід втілення потаємного бажання стати модельєром-декоратором. Не намагайся аналізувати, чи достатньо в тебе особистих якостей для реалізації проекту. Просто прислухайся до своїх справжніх бажань.
Ти в будь-якому разі нічого не втратиш, якщо навіть поки що не станеш професіоналом у бажаній сфері діяльності. Проте у самому процесі навчання і осягнення тайн ремесла багато здобудеш. Ти станеш більш розвинутою, ерудованою, цікавою для оточуючих...
Для початку вибери собі творче хобі. Наприклад, ліплення з глини чи обробка фотографій в програмі Photoshop. Пам'ятаєш відоме: «Щасливий той, у кого хобі є професією»?
Не бійся, що не вистачить часу. Будь-яка творчість – це психічний ресурс, тобто внутрішнє джерело енергії, з якого ти черпаєш бадьорість. І чим щасливіша людина, тим краще й міцніше вона спить!
Можливостей для навчання – безліч, при чому на будь-який смак та гаманець. Кожна школа чи вуз мають програму, системний підхід...Лише від тебе самої, а не від якості викладання залежить чи отримаєш ти навики і досвід. Так що дій!
Згадай про книги, які ти давно хотіла прочитати, про фільми, які хотіла подивитись, але все ніяк не доходили руки. Бібліотерапія – одна із напрямків психотерапії. Твори класиків драматургії справді лікують душу, з їх допомогою ти проробляєш свої внутрішні конфлікти. Склади перелік творів. Навіть якщо ти одразу не отримає насолоду від усіх, проте прокладеш собі ще один шлях. Нехай не стільки праці, скільки задоволення. Гарно звучить? Добав до переліку музику, живопис...До речі, улюблений диск можеш поставити зараз же!
2. Любити
Візьми на себе відповідальність за своє життя! Давнє як світ: змінишся ти – зміняться й люди, які оточують тебе. Існує багато раціональних способів наладити відносини у сім'ї, заново повернути «медовий місяць»...
Психоаналітики стверджують, що саме представники прекрасної статі володіють «магічним мисленням», тобто у них живі інстинкти та колективне несвідоме роду людського. Жінка здатна по серйозному говорити з квіткою і стверджувати, нібито кішка «подумала»!
Замість того щоб конкурувати з чоловіком, розумно користуватися жіночою силою. Просто бути самою собою.
Психологам відомо, що тіло – базовий рівень нашої суті. Маленька дитина розпочинає свій життєвий шлях саме із освоєння можливостей тіла (смокче пальчик, вчиться стрибати)... На уроках танців ти зможеш розкріпачитися, набути впевненість в собі, чаруючу дитячу безпосередність... Відчуття пластичного тіла не можна передати! У процесі втягується психіка, і ти відкриваєш у собі ресурси не лише для виконання хитромудрих па, але й для моделювання власної долі! Існує навіть спеціальна техніка – данстерапія, тобто «лікування танцями». У ритмі фламенко чи сальси знімаються психічні затиски , проробляються «комплекси».
Для розвитку свого розуму ми приходимо через турботу про наше тіло.
З цим можна посперечатися... Але не існує жодного аргументу проти розкриття сексуальності та доглядом за собою.
3. Дружити
Для того щоб бути хорошою мамою, у дітей варто вчитися! Безперечно, ми постійно чомусь вчимося і набуваємо досвіду. Свекруха ділиться рецептом про те, як приготувати смачніший обід, начальник показує, як стати майстром своєї справи. Книги і статті дають інформацію, як ефективно виховувати малюка...Однак життя не проживеш «по рецепту». І тим більше нема універсального рецепту у плані виховання дітей. Всі люди різні! Однак існує щось, що об'єднує іноді усіх. Це дитяча безпосередність. Психологи знають, що найпрекрасніша, творча, спонтанна частина особистості – наша «внутрішня дитина»...Саме вона отримує насолоду від осіннього листя і насолоджується балетом Чайковського. І саме вона здійснює ті самі милі дурниці, наприклад, бігає по калюжам у віці за 30..сучасні матері розумні та практичні. Вони володіють психологічними знаннями, спілкуються в інтернет-форумах і збирають рецепти по вихованню дітей, переганяють чоловіків у кар'єрному рості...Проте багато з них забули, що означає дивитись на світ очима дитини.
Родинні зв'язки з дітьми ніколи не зникають. А ось дружба...те, що йде і від серця, і від розуму, від спільності інтересів... Мама, яка вміє бути не лише авторитетом, але й подругою, заслуговує нагороди!

Просто разом
Сядь поряд з сином чи дочкою навпочіпки, так, щоб ваші очі були на одному рівні. Що ти бачиш в очах малюка? Постарайся інтуїтивно відчути його потреби, його сутність, його сподівання...Голуба мрія дітей – постійно бути поруч з мамою, ходити з нею разом в офіс...Не потрібно порушувати соціальні норми і звільнятися з роботи. Просто будь з малюком абсолютно щирою. Будь з ним!
Максимально залучи малечу до життя вашої сім'ї. Чим частіше будеш брати малюка на дорослі заходи, тим більше він отримає досвіду, матеріалу для розвитку.
Не критикуй життя при дитині! Просто по дитячому посмійся над тим, що тобі не подобається, якщо переповняють сильні почуття. Більш відвертий варіант!
Завжди згадуй про те, що ти «доросла», якщо тобі хочеться направити на карапуза свою агресію. Але такого права у тебе нема, краще побий подушку.
Малюк щиро бажає проявляти свою любов до тебе! Не лише обіймами та поцілунками, не лише хорошими оцінками і зразковою поведінкою. Він прагне емоційно зігріти тебе, зробити свою мамусю найщасливішою на світі...Як часто ти відштовхуєш це! Ось він хотів втішити тебе, розстроєну, а ти сказала : «Все добре, не варто...» Або ніс тобі дольку мандарина, а ти відмахнулась: «Краще сам з'їж!..» Пообіцяй собі навчитися приймати турботу.
Для початку хоча б помічати її, причому не лише в мамине свято! Говорити малюку «дякую» чи «вибач», не сміятися над його дитячістю у проявах любові, а дякувати за сердечні пориви.
Заведи традицію кожного тижня робити рідним сюрпризи. Для малечі це може бути набір наклейок, для тата – новий фільм... Люби себе і близьких! І тоді відбудеться чудо. У світі одна справжня магічна сила – любов.
І вона є всередині тебе – жінки, матері, богині...
Відкрий її!
(из ж-ла Хорошие родители)