Розклад занять

Дорогі мамусі, запрошуємо вас підготуватись до народження ДИВА.

Загалом, зараз є 8 занять, по неділях. Нова група набирається 1 раз в 2 місяці. Тернопіль, лише живі зустрічі.
Маємо чудових гостей на заняттях та подарунки. Найкращі відгуки та 17 річний досвід роботи.
Повний комплексний теоретичний підхід. Тематика занять 17-річного проекту ШКОЛА ЩАСЛИВОГО МАТЕРИНСТВА СВ. АННИ охоплює найкращі та найважливіші теми. 

Навчання в Школі материнства продовжується згідно дотримань усіх правил безпеки. Ми піклуємося про здоров'я майбутніх матерів та їх діток.

ЯК ЗАРЕЄСТРУВАТИСЬ: відсилайте повідомлення у VIBER - 0679998452

10 дивовижних фактів про плаценту

placentaЯк зазначає авторка статті «10 дивовижних фактів про плаценту» Лиат Бен-Сеньор, вчені вважають #плаценту найменш вивченим людським органом але з тим, одним з найважливіших. Виявляється, плацента впливає на здоров'я жінки і її дитини навіть після вагітності.
Ось 10 дивовижних фактів про плаценту, які змінять ваше уявлення про неї назавжди:
- Маленька, але потужна! Уявіть собі: при доношеному терміні близько 500 мл маминої крові проходить через плаценту кожну хвилину. Середня плацента має 23 см в діаметрі, близько 3 см в товщину і зазвичай важить 500 - 600 грам.
- Багатофункціональність. Плацента діє як легені дитини, забезпечуючи киснем і видаляючи вуглекислий газ. Вона також діє як нирки дитини, фільтруючи продукти життєдіяльності з кровотоку.
- Плацента не є материнським органом. Фактично, плацента розвивається з заплідненої яйцеклітини, що означає, що, як і дитина, вона генетично наполовину від мами, а наполовину від тата. #Плацента починає формуватися відразу після імплантації заплідненого яйця в стінку матки приблизно через 6-7 днів після зачаття і продовжує рости разом з вашою дитиною, щоб задовольнити його зростаючі потреби.
- Плацента – залоза. Діє як залоза, виділяючи гормони під час вагітності, які відіграють важливу роль у підтримці зростаючої дитини і підготовці вашого тіла до материнства.
- Плацента є імунним посередником. Протягом 3-го триместру плацента дозволяє антитілам мами перейти до дитини, даючи вашій дитині стартову імунну систему, і цей захист зберігається до 6 місяців після народження.
- Однояйцеві близнюки можуть мати загальну плаценту - різнояйцеві близнюки розвиваються з двох окремих запліднених яйцеклітин і завжди матимуть дві плаценти.
- До вас надходять стовбурові клітини вашої дитини - стовбурові клітини дитини можуть проходити через плаценту і, здається, націлені на ті ділянки, де у мами є пошкодження. Навіть через роки невелику кількість клітин від попередніх вагітностей можна знайти в шкірі, органах та кістковому мозку матері. Це явище називається «мікрохімерізма плода і матері».
- Єдиний одноразовий орган - плацента буде розвиватися знову при кожній вагітності, щоб підтримувати зростання вашої дитини.
- Плацента готує ваш організм до годування грудьми. Плацента виробляє гормон, що пригнічує вироблення грудного молока. Після виходу плаценти організм матері отримує сигнал, що пора виробляти молоко.
- Плацента може допомогти нам боротися з раком. Плацента має унікальну здатність рости і проникати в тіло матері, не наражаючись атаці з боку імунної системи. Ця здатність ухилятися від імунної системи строго регулюється, і плацента знає, як припинити проникнення, перш ніж завдати шкоди матері. Дослідники сподіваються, що краще розуміння того, як працює плацента, допоможе нам боротися з раком, який вислизає від імунної системи
Якщо у вас виникли питання щодо зберігання стовбурових клітин плаценти звертайтесь, будь ласка, на гарячу лінію #ГЕМАФОНД: 098 496 09 26