Розклад занять

Дорогі мамусі, запрошуємо вас підготуватись до народження ДИВА.

Загалом, зараз є 8 занять, по неділях. Нова група набирається 1 раз в 2 місяці. Тернопіль, лише живі зустрічі.
Маємо чудових гостей на заняттях та подарунки. Найкращі відгуки та 17 річний досвід роботи.
Повний комплексний теоретичний підхід. Тематика занять 17-річного проекту ШКОЛА ЩАСЛИВОГО МАТЕРИНСТВА СВ. АННИ охоплює найкращі та найважливіші теми. 

Навчання в Школі материнства продовжується згідно дотримань усіх правил безпеки. Ми піклуємося про здоров'я майбутніх матерів та їх діток.

ЯК ЗАРЕЄСТРУВАТИСЬ: відсилайте повідомлення у VIBER - 0679998452

Вчимося народжувати разом

photo 2Немає жінок, які не вміють народжувати або, які народжують погано - існують лише погано створені умови для того, щоб жінка народжувала добре.

Значну роль в створенні комфортних умов для цього процесу відіграє партнер в пологах.

Слово «партнер» з французької перекладається як «співучасник у справі». Тобто це та людина, яка своєю участю в пологах допомагає породіллі!

Ми можемо обрати партнером батька дитини, подругу, маму, доулу. Вибір компетентного партнера допомагає успішному перебігу пологів. Важливо, щоб помічник був добре обізнаним з основними потребами роділлі. Зокрема ці потреби треба переосмислити та зрозуміти сучасним жінкам по суті заново.

Насамперед необхідно пам’ятати, що народження дитини – це рефлекторний процес, який відбувається на рівні підкірки головного мозку (це первісна його частина). Важливу роль в регулюванні цього процесу відіграє саме ендокринна система жінки, а не вища нервова діяльність (наш інтелект, мова…)

За словами французького лікаря акушера, новатора в області природніх пологів, Мішеля Одена, щоб процес пологів відбувався природньо, необхідно виділення, так званого,«коктейлю гормонів». Для цього потрібні певні умови: тепло, тиша, напівтемрява, створення комфортної атмосфери, де б жінка відчувала себе захищеною і могла розслабитися.

На противагу цьому шкідливими є інтелектуальні стимули, такі як розмова, спроби думати над тим, що не пов’язане з пологами ізвичайно ж, страх і супроводжуючий його адреналін.

Тому допомогатироділі треба мовчки чи пошепки. Своїми рухами, поглядом, дотиком передавати тільки спокій, впевненість і віру в благополуччя!

Бажано, щоб партер був ознайомлений з основними моментами, що відбуваються в кожному періоді пологів, вмів допомогти жінці з дихальними вправами, підібрати найзручніше положення у даний момент.

Якщо Ваша «половинка» не може бути присутня на пологах, то для Вашого комфорту, можна скористатися послугами представниць професії, яка відома в світі вже більше як півстоліття.

Доула – це професійна помічниця в пологах, яка надасть практичну, психологічну та інформаційну підтримку у всіх періодах пологів, а також допоможе із підготовкою під час вагітності та в післяродовий період.

Слід зауважити що доула – це обов’язково жінка із позитивним досвідом пологів. Неодноразово будучи в пологах, вона знає як поетапно допомогти роділлі, емоційно не розгублюється і вірить, що цей процес можливий примінімумі втручань. Даруючи відчуття впевненості і надійної опори, доула допомагає жінці «відкритися» назустріч своєму малюку, відчути природні підказки свого тіла.

 Згідно статистичних даних досліджень про роботу доули:

  • на 50% менше кесарських розтинів;
  • на 25% скорочується тривалість пологів;
  • на 40% зменшується потреба в стимуляції;
  • на 40% зменшується необхідність накладання щипців і вакуум-екстрактора;
  • на 60% зменшується потреба в епідуральній анестезії;
  • на30% зменшується потреба в медикаментозному знеболенні;
  • менше 1% жінок не задоволені власними пологами.

Як бачимо, допомога доули – це скорочення часу пологів, зменшений ризик медикаментозних втручань і приємні спогади про пологи.

Інформацію про дослідження взято із:

Mothering the Mother: How Doula Can Help You Have a Shorter Easier and Health Birth, Klaus,Kennell, and Klaus – 1993

Дослідження доктора А.Langer, «Постійна підтримка жінок під час пологів», The WHO Reproductive Health Libery; Geneva; World Health Organisation.