Розклад занять

Дорогі мамусі, запрошуємо вас підготуватись до народження ДИВА.

Загалом, зараз є 8 занять, по неділях. Нова група набирається 1 раз в 2 місяці. Тернопіль, лише живі зустрічі.
Маємо чудових гостей на заняттях та подарунки. Найкращі відгуки та 17 річний досвід роботи.
Повний комплексний теоретичний підхід. Тематика занять 17-річного проекту ШКОЛА ЩАСЛИВОГО МАТЕРИНСТВА СВ. АННИ охоплює найкращі та найважливіші теми. 

Навчання в Школі материнства продовжується згідно дотримань усіх правил безпеки. Ми піклуємося про здоров'я майбутніх матерів та їх діток.

ЯК ЗАРЕЄСТРУВАТИСЬ: відсилайте повідомлення у VIBER - 0679998452

Закінчився тиждень грудного годування в Тернополі

IMG 3825Ось і завершився тиждень грудного вигодовування 2013 в Тернополі "Підтримка грудного годування - поряд з мамами". Організатори - проект Карітас "Школа щасливого материнства св. Анни" спільно з дитячим еко-магазином "Кумка", ТОГО" Центр щасливого Батьківства та Материнства", кращий сімейний форум СІМЕЙКА, групи підтримки грудного вигодовування "Смак дитинства".

За сприяння: КУТОР «Центр здоров’я», жіночих консультацій міста, міської дитячої поліклініки.

За час проведення тижня були: лекції на тему: "Грудне годування і пологовий будинок. Від А до Я", Іванна Наконечна, лікар акушер-гінеколог; «Грудне вигодовування - це просто. Секрети багатодітної матусі». Як зробити процес грудного вигодовування та догляд за малюком - простим і приємним для мами,"Введення прикорму діткам на грудному вигодовуванні" Даша Горон, консультант з грудного вигодовування, слінгоконсультант ; "Прикладання до грудей - як могутній емоційний стимул у процесі розвитку психіки дитини", Марія Хомів, лікар психотерапевт, член УСП, координатор проекту Школа щасливого материнства св. Анни, волонтер консультативного центру руху за життя «Колиска життя».IMG 4014

виступи на облтелерадіокомпанії(Ранок з ТТБ 01.08) Марія Хомів, лікар психотерапевт ТМКЛ№2 і Дарія Горон, консультант ГВ на тему"Годуй грудьми"; і виступ на радіо Марія Хомів, лікар психотерапевт ТМКЛ№2, Наконечна Іванна, акушер-гінеколог, Кабінет планування сім"ї ТМКЛ №2 на тему "Важливість і цінність вигодовування дітей";

проведена прес-конференція; проведена зустріч мам по обміну досвідом у Тернопільському парку.

В заходах брали участь: вагітні матусі жіночих консультацій, Школи щасливого материнства св.Анни, ГО "Центр щасливого Батьківства та Материнства", група підтримки ГВ "Смак дитинства"

Тиждень пропаганди ГВ проводиться в 40-й тиждень року, що символізує 40 тижнів вагітності жінки до народження дитини.

Наше завдання - допомогти, підтримати, навчити молоді сім'ї природному батьківству в питаннях, пов'язаних з вагітністю, пологами, годуванням грудьми і доглядом за малюком.

Донести до всіх, хто зацікавлений у природному вигодовуванні сучасну, грамотну інформацію.

Грудне вигодовування не тільки зміцнює імунітет дитини, а й сприяє психологічній близькості матері і дитини. За повідомленням ВООЗ, у всьому світі виключно материнським молоком вигодовуються менше 40% немовлят у віці до шести місяців.

Цього року тема Всесвітнього тижня грудного вигодовування (тиждень ГВ), «Підтримка грудного вигодовування: поруч з мамами", привертає увагу до материнської взаємопідтримки і наставницької підтримки.

Грудне вигодовування поєднує в собі безліч різних форм спілкування - це той контакт, який вчить малюків усмішці, ніжності, турботі, безпеці,  і впевненості.

Найважливіше для матері здоров'я та щастя її дитини. Завдяки материнській турботі, та вигодовуванню Грудним молоком, дитина відчуває Спокій і Безпеку. Для новонароджених немовляти смоктання материнських грудей - це не просто основна фізіологічна необхідність, але й можливість для емоційно насиченого спілкування,яке  супроводжується тактильними, слуховими відчуттями, а також смаком і запахами.

Годування грудним молоком матері є природним продовженням того харчування, що отримує плід під час свого внутрішньоутробного розвитку. Різниця тільки в тому, що плід отримує харчування через пуповину з кров'ю матері, а новонароджена дитина після перев'язки пуповини отримує їжу з грудей матері її молоко

Вигодовувати груддьми  - це важливий завершальний етап тісного біологічного зв'язку організму дитини з організмом матері, завдяки якому формулюються і посилюються всі основні механізми здоров'я дитини.

Фотографії із заходів