Розклад занять

Дорогі мамусі, запрошуємо вас підготуватись до народження ДИВА.

Загалом, зараз є 8 занять, по неділях. Нова група набирається 1 раз в 2 місяці. Тернопіль, лише живі зустрічі.
Маємо чудових гостей на заняттях та подарунки. Найкращі відгуки та 17 річний досвід роботи.
Повний комплексний теоретичний підхід. Тематика занять 17-річного проекту ШКОЛА ЩАСЛИВОГО МАТЕРИНСТВА СВ. АННИ охоплює найкращі та найважливіші теми. 

Навчання в Школі материнства продовжується згідно дотримань усіх правил безпеки. Ми піклуємося про здоров'я майбутніх матерів та їх діток.

ЯК ЗАРЕЄСТРУВАТИСЬ: відсилайте повідомлення у VIBER - 0679998452

Статті

У дитини немає друзів? Як навчити дитину знайомитися і дружити

u-rebenka-net-druzej-MainCover-1485284565.jpg

Чудово, коли в сім'ї є кілька діток, які можуть грати один з одним. Тоді навички спілкування, дружби приходять самі собою. А от якщо малюк росте один, батькам потрібно допомогти малюкові встановлювати контакт з дітками - знайомитися і дружити. Наші поради допоможуть вам змінити ситуацію, якщо у дитини немає друзів.

Поки малюк є немовлям, він грає в основному з мамою або близькими до цієї сім'ї дорослими людьми. Але стаючи дорослішим, навчившись розмовляти, малюкові стають цікаві інші діти. У дитини, яка старша 4-5 років, має бути спілкування з іншими дітьми. Мама не повинна і не може бути єдиним другом дитини.

Чудово, коли в сім'ї є кілька діток, які можуть грати один з одним. Тоді навички спілкування, дружби приходять самі собою. А от якщо малюк росте один, батькам потрібно допомогти малюкові встановлювати контакт з дітками - знайомитися і дружити. Наші поради допоможуть вам змінити ситуацію, якщо дитини немає друзів.

Чому у дитини немає друзів? 

Ситуації бувають різні: 

  • Дитина може бути замкнутою, сором'язливою, пасивною. Це при тому, що ви часто ходите на майданчик, де грають інші дітки, відвідуєте дитячий садок, гуртки (тобто регулярно буваєте в місцях з потенціалом для контакту вашої дитини з іншими дітками). У такому випадку рекомендуємо звернутися до дитячого психолога.

Пам'ятайте: малюка краще показати фахівцеві для виключення раннього дитячого аутизму, якщо він не дивиться в обличчя того, хто з ним розмовляє, не посміхається у відповідь на усмішку і не говорить сам. 

  • Також друзів може не бути і в іншому випадку: якщо дитина - лідер за характером. Відразу поспішає опинитися в центрі уваги, володіє якимись талантами. Їй можуть заздрити чи навпаки вважати її задавакою.

У дитини немає друзів: навички спілкування 

На думку психологів, найбільш вдала стратегія встановлення контакту на рівні пісочниці: обережність і відсутність напористості на початку (прилаштуватися у краєчка пісочниці і почати грати з іншими дітьми по-тихеньку), а потім активність (потроху просуватися в центр пісочниці та перебувати вже там).  

Якщо у вашої дитини немає друзів, поговоріть з нею, розкажіть про навички спілкування, які допоможуть знайомитися і дружити: 

  • Відкритість, привітання - навчіть дитину знайомитися, говорити привіт, дивитися в очі і посміхатися. Фраза «давай пограємо разом» дуже добре працює і є початком цікавого проведення часу. 
  • Доброта, вміння поділитися - для того, щоб грати разом просто безцінним буде такий навик спілкування, як уміння ділитися. З дітками, які діляться іграшками, завжди буде цікаво спілкуватися. 
  • Комплімент - хороший навик для дитини, яка є трохи старшою. Навчіть дитину просто робити компліменти («яка в тебе гарна зачіска», «як ти добре граєш в м'яч» і т.д.). Комплімент показує, що дитина налаштована на іншу дитину, а це своєрідний сигнал про початок дружби. 
  • Веселощі для всіх - якщо ваша дитина буде придумувати забавні ігри, ініціювати якусь активність для інших діток, навколо неї завжди буде багато друзів, так як з нею буде весело. 

Наявність друзів у дитинстві - це так чудово! І нехай у кожної дитини на планеті буде щасливе дитинство, в якому обов'язково знайдеться місце для друзів!

З матеріалами teddyclub