Розклад занять

Дорогі мамусі, запрошуємо вас підготуватись до народження ДИВА.

Загалом, зараз є 8 занять, по неділях. Нова група набирається 1 раз в 2 місяці. Тернопіль, лише живі зустрічі.
Маємо чудових гостей на заняттях та подарунки. Найкращі відгуки та 17 річний досвід роботи.
Повний комплексний теоретичний підхід. Тематика занять 17-річного проекту ШКОЛА ЩАСЛИВОГО МАТЕРИНСТВА СВ. АННИ охоплює найкращі та найважливіші теми. 

Навчання в Школі материнства продовжується згідно дотримань усіх правил безпеки. Ми піклуємося про здоров'я майбутніх матерів та їх діток.

ЯК ЗАРЕЄСТРУВАТИСЬ: відсилайте повідомлення у VIBER - 0679998452

Статті

Банк життя

bank zhyttjaМетью Фарроу перша людина, яку врятувала пуповинна кров.
Метью Фарроу було п'ять років, коли його батьки зважилися дозволити міжнародній групі медиків здійснити трансплантацію стовбурових клітин пуповинної крові для лікування анемії Франконі, яка обмежує використання кісткового мозку (IBMFS).
Діти з хворобою Франконі страждають від ряду симптомів, включаючи кровотечу і підвищену сприйнятливість до інфекцій. Їх шкіра, вага, зріст, слух і серце працюють з важкими порушеннями, а середній вік виживання становить всього лише 14-25 років.
До 1988 року гематологи знали, що пуповинна кров є багатим джерелом стовбурових клітин і чекала можливості використовувати те, що, як вони передбачали, було б процесом, що змінює лікування захворювань крові.

На той момент мати Метью була вагітна, при перинатальному обстежені лікарі виявили повну сумісність з хворим братом. Після того, як сестричка Метью народилася її пуповинна кров була зібрана і доставлена медичною бригадою в Париж, де його лікувала лікарка-гематолог Еліан Глюкман.
З моменту операції минуло 30 років, Метью впевнений в собі чоловік і батько активно пропогандує використання пуповинної крові в якості лікування, співпрацюючи з сімейними та донорськими банками.

Джерело: https://www.cellplan.com/blog/the-worlds-first-cord-blood-recipient-delivers-life-saving-cord-blood-to-2-year-old-leukaemia-patient/

* * * * *

Задовго до того, як немовлята зможуть ходити, розмовляти, сидіти або стояти, вони можуть подарувати шанс на життя. Цей рятувальний потенціал знаходиться в пуповинній крові, який заповнений цінними стовбуровими клітинами, що використовують для лікування понад 80 різних захворювань, але надто часто пуповина утилізується як медичний відхід.
Аліші Дикстре з Канади було всього чотири роки, коли вона почала боротися з рідкісною формою лейкемії.
Аліша пройшла кілька етапів хіміотерапії, переливання крові, радіації та хірургії. Вона відчайдушно потребувала трансплантації стовбурових клітин, але лікарі не могли знайти відповідного донора кісткового мозку.
Знайти сумісність стовбурових клітин непросто, навіть серед братів і сестер бо шанси складають тільки кожен четвертий. Родина звернулася до державного донорського банку Канади за стовбуровими клітинами пуповинної крові, де швидко підібрали необхідний матеріал. У результаті 20-ти хвилинної трансплантації та декілька тижнів реабілітації дівчинка почала одужувати.
Зараз Аліші 13 років, вісім з яких вона прожила без онкології.

Джерело: https://globalnews.ca/news/3241397/umbilical-cord-blood-stem-cells/?sf55720438=1

* * * * *

Пуповинна кров містить стовбурові клітини, завдяки яким рятується життя людей по всьому світу. Однак мало хто знає про її цілющі властивості.

16-річний хлопець, який проживає в Сан Антоніо зобов'язаний пуповинної крові життям. У 2014-му Джатану Рівасу був поставлений діагноз гострий мієлоїдний лейкоз. Агресивний тип раку не відповідав на хіміотерапію. Лікар Джатана, доктор Трой Квігг, звернув увагу на пуповинну кров.
«У таких випадках, як у Джатана, ми завжди застосовуємо пуповинну кров, як джерело стовбурових клітин», - розповідає лікар. Стовбурові клітини мають можливість перетворюватися в клітини крові та імунної системи, таким чином створюючи нову, здорову імунну систему пацієнта.
Пересадка пуповинної крові врятувала Джатану життя, зараз він видужує і відчуває себе значно краще.
«Я можу, як звичайні люди, перебувати вдома і займатися звичними речами з мамою, сестрою і братом», - радісно ділиться Джатан поверненню додому.
Таке лікування Джатан зміг отримати завдяки донорській программі, через яку більшість майбутніх мам вирішують пожертвувати свою пуповинну кров в донорський банк пуповинної крові і завдяки банку пуповинної крові, який зберігає такий цінний лікувальний матеріал. Як тільки пуповинна кров зібрана, після народження дитини вона відразу ж відправляється в лабораторію банку пуповинної крові, де її досліджують, тестують і з неї виділяють стовбурові клітини. Після цього вона може врятувати життя пацієнтам з раком, захворюваннями крові, серця, діабет та ін.

На сьогоднішній день, тільки згідно з офіційною статистикою, більше 25 000 пацієнтів по всьому світі врятовані завдяки лікуванню пуповинної кров'ю. Лікарі сподіваються, що ця цифра збільшиться як завдяки пожертвам пуповинної крові в донорський банк пуповинної крові, так і зростання кількості батьків, які зберігають пуповинну кров своєї дитини в приватному банку пуповинної крові в якості біологічної страховки на випадок захворювання.

За матеріалами сайту https://www.facebook.com/UABankof.life/

http://hemafund.com/