Розклад занять

Дорогі мамусі, запрошуємо вас підготуватись до народження ДИВА.

Загалом, зараз є 8 занять, по неділях. Нова група набирається 1 раз в 2 місяці. Тернопіль, лише живі зустрічі.
Маємо чудових гостей на заняттях та подарунки. Найкращі відгуки та 17 річний досвід роботи.
Повний комплексний теоретичний підхід. Тематика занять 17-річного проекту ШКОЛА ЩАСЛИВОГО МАТЕРИНСТВА СВ. АННИ охоплює найкращі та найважливіші теми. 

Навчання в Школі материнства продовжується згідно дотримань усіх правил безпеки. Ми піклуємося про здоров'я майбутніх матерів та їх діток.

ЯК ЗАРЕЄСТРУВАТИСЬ: відсилайте повідомлення у VIBER - 0679998452

Що таке щастя?

Простий рецепт супермена

Щаслива людина стає кращою. В момент задоволення вона набагато добріша, щедріша, благородніша та чуйніша, ніж зазвичай. Під час переживання задоволення організм може функціонувати в режимі над можливостей, його господар робиться трішки розумнішим, сильнішим, швидшим та спостережливішим. Тому немає нічого більш природного та корисного, ніж прагнути до щастя. Однак хапати свою синю птаху кожна людина повинна сама.

Чому? По-перше, шлях до щастя сам по собі багатий на різноманітні сюрпризи та враження. По-друге, уявлення про щастя у кожного своє.

Для дитини

Мама

Обійми, лагідний погляд, похвала, поглажування, розмова з довірою ні про що і про все одночасно...Це те джерело щастя, до якого дитина хоче припадати постійно, аж до статевого дозрівання. Мама поруч – і все гаразд! А ось підліток при всій любові до мами відчуває необхідність у окремому від неї проживанні, самостійності. І це нормально.

Заборонені плоди

З'їдання солодощів і фаст-фуда, перегляд телевізора та гра на комп'ютері в режимі нон-стоп – все те що ми забороняємо, особливо притягує дитину!

Час, проведений з обома батьками

Коли сина чи дочку за одну руку тримає мама, а за іншу – тато (старший брат, дідусь, дядько і навіть бабуся), малюк відчуває насолоду від повноти та гармонії свого існування. Він отримує задоволення від кожної миті такого проведення часу, чи це прогулянка у дворі, екскурсія в зоопарк, поїздка в парк атракціонів та навіть спільний перегляд телепрограми. Важлива умова: дорослі не сперечаються і хоча б час від часу звертають увагу на карапуза.

Очікування приємної події

Передчуття празника, подарунка залишається у пам'яті на все життя. Дитина його відчуває напружено, у кров викидається адреналін, а у відповідь нейрони головного мозку виробляють гормони радості ендорфіни.

Подарок

Те, про що мріяв. Те, про що навіть не мріяв. Подарували батьки. Знайшов під подушкою чи під ялинкою. Подарувала доля, підкинувши на дорозі. Скільки відтінків радості та задоволення!

А що робить наших дітей нещасливими? Виявляється, найбільше вони страждають від... нудьги! Причому нудьга від того, коли нема що робити, переноситься набагато легше, ніж від нецікавого заняття. Експериментальним шляхом було визначено, що для підтримки нормального настою у дитини повинно щоденно залишатися неперервних півтори години часу, коли вона може робити лише те, що хоче, або взагалі нічого не робити! А от нецікаве заняття перетворюйте у захоплююче.

Для дорослого

Здоров'я

Спробуйте на день народження малюка побажати йому здоров'я. Він пропустить це повз вуха. А от дорослий іменинник щиро вдячний за таке привітання. Тепер побажайте дитині: «Нехай твоя мама буде завжди поряд!». Вона обов'язково проникнеться і закиває головою, дорослий же задумається і почне вносити поправки на рахунок сусіднього під'їзду або хоча б окремої кімнати.

Гроші

Щоб отримати задоволення від грошей, їх потрібно бути не надто багато і не надто мало. В іншому разі вони або поневолюють володарів, або не залишають можливостей для дозвілля та самореалізації. Кількість грошей, що дає відчуття свободи, – саме те, що потрібно для щастя. Людина, яка виросла у сім'ї, де постійно не вистачало грошей, буде переоцінювати їх роль. Виховання в умовах надлишку може призвести до орієнтації на «легкі радості» - наркоманію, алкоголь або на отримання над відчуття, які дають порушення соціальних правил.

Любов

Якщо малюку потрібно час від часу відчувати, що його обожнюють одночасно двоє дорослих, то дорослому достатньо і одного. Але якщо чесно, то чим більше, тим краще. Чоловік, дитина, друзі – їх близькість, така різна, необхідна!

Успіхи, признання

Для малюка хвилини слави приємні, але швидко забуваються, оскільки він і так впевнений, що хороший. А ось підозрілим дорослим потрібні докази і атрибути слави та поваги.

Очікування приємної події

Планувати відпустку або чекати гостей стало звичніше, ніж у дитинстві. Проте механізм «адреналін - ендорфіни» все ще працює, а віра в казку все рівно живе.

(ж-л Хорошие родители)