Розклад занять

Дорогі мамусі, запрошуємо вас підготуватись до народження ДИВА.

Загалом, зараз є 8 занять, по неділях. Нова група набирається 1 раз в 2 місяці. Тернопіль, лише живі зустрічі.
Маємо чудових гостей на заняттях та подарунки. Найкращі відгуки та 17 річний досвід роботи.
Повний комплексний теоретичний підхід. Тематика занять 17-річного проекту ШКОЛА ЩАСЛИВОГО МАТЕРИНСТВА СВ. АННИ охоплює найкращі та найважливіші теми. 

Навчання в Школі материнства продовжується згідно дотримань усіх правил безпеки. Ми піклуємося про здоров'я майбутніх матерів та їх діток.

ЯК ЗАРЕЄСТРУВАТИСЬ: відсилайте повідомлення у VIBER - 0679998452

Здоров'я і вагітність

Коли жінка виявляє 2—3-денну затримку місячних, серце нової людини вже починає битися і перекачувати кров крихітним тільцем.

Часто жінка дізнається, що вона вагітна, після того, як у неї не настали місячні. До радості з приводу вагітності може додатися неспокій — чи не приймала майбутня мама за ці два тижні будь-які ліки, чи не курила, не вживала алкоголь?

З цього приводу можна не хвилюватися. Як показує досвід, перші два тижні вагітності відбуваються за принципом «все або нічого». Якщо яйцеклітині нічого не зашкодило запліднитися, якщо жінка таки вагітна, то це значить, що з дитиною все гаразд, оскільки при наявності якихось порушень не відбулося б злиття сперматозоїда та яйцеклітини.

На початку другого місяця відбувається імплантація яйцеклітини в матку — це значить, що зародок приєднується до кровообігу матері, а разом з нею отримує ліки, алкоголь, нікотин, якщо їх вживає жінка. Ці речовини можуть серйозно пошкодити розвитку зародка. Плацента не є абсолютним захистом для плоду. Різні хімічні речовини, в т. ч. й ліки, можуть проникати крізь плаценту і негативно впливати на розвиток ембріону та плоду.

Будьте надзвичайно обережні з вживанням ліків, особливо в перші два місяці вагітності, коли йде формування всіх органів та систем організму дитини. Ліки приймайте тільки тоді, коли це необхідно, обов'язково перед цим порадьтеся з лікарем. Вплив ліків на плід ще повністю не вивчений. Багато препаратів, застосування яких не несе за собою органічних захворювань плоду, можуть призводити до негативних наслідків щодо нервової системи.

Бажано повністю відмовитися від алкоголю та нікотину, бо ці токсичні речовини без перешкод проникають крізь плаценту. Золоте правило: ніколи самостійно не вирішуйте, які ліки можна приймати: деякі з них мають побічні ефекти, негативні для плоду, особливо на початку вагітності. Завжди краще уникати прийому ліків. Лікар порадить вам, як подолати деякі невеликі проблеми та незначні нездужання, які можуть виникнути Від кашлю Не застосовуйте готових препаратів, що продаються в аптеках. Відкашлюючі засоби, що містять карбоцистеїн, загалом не завдають шкоди, але засоби від кашлю, що містять мор-фин, застосовувати не треба.

Від нежиті Ліки, що дозволяють очистити слизову носа, потрібно застосовувати чітко за інструкцією.

Від втоми і анемії Навіть при збалансованому харчуванні під час вагітності збільшується потреба в залізі, вітамінах і мікроелементах. Деякі лікарі часто спеціально призначають їх при вагітності, щоб попередити можливий недолік.

Вагітність часто супроводжується закрепом. При виборі ліків потрібно бути дуже обережною, оскільки призначення сильнодіючих засобів небажане через можливе переривання вагітності.

Деякі ліки можуть бути прописані Вам для майбутньої дитини. Ваш організм буде служи ти для доставки цих речовин, які допоможуть лікуванню деяких захворювань, отриманих плодом під час вагітності або при порушенні його серцевого ритму. Зараз дуже важливий магній Магній міститься у зернах і коренеплодах, горіхах і соєвих бобах. Вчені встановили, що з продуктами харчування ми не одержуємо достатньої кількості магнію — ґрунт занадто бідний на цей елемент.

Тому не тільки під час вагітності потрібно звертати увагу на типові симптоми нестачі магнію: мігрень, запаморочення, судоми ікроніжних м'язів, кишкові коліки, порушення серцевого ритму, і при необхідності приймати препарати магнію у вигляді таблеток. Дослідження показали, що лікування препаратами магнію може запобігти передчасним переймам, а також передчасному розриву плодового міхура. Препаратами магнію можна успішно лікувати також токсикоз вагітності.

Майбутній дитині магній також необхідний для побудови його органів, утворення кісток і розвитку центральної нервової системи.

Попросіть Вашого лікаря вже під час першої третини вагітності прописати Вам препарати, які містять магній, щоб уникнути явищ, пов'язаних с нестачею цього елемента.

Залізнодефіцитна анемія Анемія — захворювання крові, що характеризується зниженням кількості еритроцитів та гемоглобіну.

Найбільш частою формою анемії під час вагітності є залізодефіцитна анемія, яка розвивається внаслідок підвищеного використання заліза плодом і недостатньої компенсації виникаючого в організмі вагітної дефіциту за рахунок її харчування. Анемія може бути пов'язана також з нестачею білка та вітамінів у раціоні.

Частіше трапляється у другій половині вагітності та переважно у жінок, що страждають від секреторної недостатності шлунку, ентероколіта, захворювань печінки.

Відзначається загальна слабкість, швидка втомлюваність, запаморочення, серцебиття, задишка під час фізичного навантаження, що зумовлено нестачею кисню в організмі вагітної. При значній анемії шкіряні покрови та слизові оболонки стають блідими. Починається порушення плацентарного кровообігу, внаслідок чого плід відчуває нестачу кисню та поживних речовин.

Для попередження анемії особливо важливе значення має раціональне харчування вагітної — дієта з великим вмістом заліза. Але у багатьох випадках цього недостатньо, оскільки з їжею засвоюється лише обмежена кількість заліза. Якщо втрати перевищують цю кількість, залізодефіцитна анемія може розвинутись при найповноціннішому харчуванні.

У цьому випадку доречно звернутися до комплексів вітамінів та мікроелементів із вмістом заліза або до спеціальних препаратів заліза, розроблених таким чином, що залізо, яке входить до їх складу, засвоюється у декілька разів ефективніше, ніж залізо з їжі.

В тяжких випадках після ретельного обстеження лікування проводиться стаціонарно.

Дефіциту йоду Останніми роками спостерігається зростання захворювань, пов'язаних з нестачею йоду у раціоні харчування. Найбільш очевидний їх прояв — розвиток. Необхідність організму у йоді коливається від 50-80 мкг на добу у немовлят, до 230-260 на добу у вагітних та годуючих жінок.

Практично у всіх вагітних на 10-14 тижні вагітності збільшується щитовидна залоза. Саме в цей період починає функціонувати залоза плоду та виникає підвищена потреба у йоді. Дефіцит цього мікроелементу в організмі вагітної небезпечний тим, що може сприяти виникненню кретинізму, народженню дітей з низькою вагою, глухотою, паралічами, а також мертвонароджених та викиднів. Недостатнє постачання йоду впливає також на розумовий розвиток дітей старшого віку та дорослих.

Як захистити себе та свою дитину?

По-перше, правильно харчуватися: вживати йодовану сіль, морепродукти, тваринні білки та при необхідності препарати йоду. По-друге, обов'язково включити в свій раціон препарати вітамінів з мікроелементами, в тому числі, з йодом — у комплексі він краще засвоюється організмом.

Декілька порад з підбору полівітамінів. Якісних препаратів небагато. Ставтесь критично до нав'язливої реклами. Зупиніть свій вибір на давно та добре відомому препараті. Він не повинен бути дешевим.

Оптимально, якщо існує декілька видів одного й того ж препарату, в т. ч. — з підвищеним вмістом вітамінів та мікроелементів, необхідних Вам під час вагітності та годування грудьми.

Зрештою, переконайтеся, що Ваш препарат містить йод.

Як підтримати рівень гемоглобіну?

Для кровотворення організму необхідне залізо. Під час вагітності потреба в ньому збільшується вдвічі. Лікар при профілактичних обстеженнях контролює вміст гемоглобіну в крові і, якщо потрібно, виписує препарати заліза. Майбутній матері для підтримання потрібної концентрації гемоглобіну в крові потрібно їсти продукти, що містять залізо, і обов'язково дихати свіжим повітрям.

Автора не встановлено. Якщо Ви знаєте автора - зверніться до адміністрації