Розклад занять

Дорогі мамусі, запрошуємо вас підготуватись до народження ДИВА.

Загалом, зараз є 8 занять, по неділях. Нова група набирається 1 раз в 2 місяці. Тернопіль, лише живі зустрічі.
Маємо чудових гостей на заняттях та подарунки. Найкращі відгуки та 17 річний досвід роботи.
Повний комплексний теоретичний підхід. Тематика занять 17-річного проекту ШКОЛА ЩАСЛИВОГО МАТЕРИНСТВА СВ. АННИ охоплює найкращі та найважливіші теми. 

Навчання в Школі материнства продовжується згідно дотримань усіх правил безпеки. Ми піклуємося про здоров'я майбутніх матерів та їх діток.

ЯК ЗАРЕЄСТРУВАТИСЬ: відсилайте повідомлення у VIBER - 0679998452

Чого не можуть і бояться люди

Наразі у світі нараховується близько 10 мільйонів осіб, які страждають на різні фобії, повідомило нещодавно британське видання Daily Telegraph. Страх необхідний людині. Це емоція, яка закріпилася еволюційно для того щоб зорієнтувати нас в певній ситуації, допомогти вжити певних заходів з приводу об'єкта, що представляє для нас загрозу, - або нападати, або тікати". Але бувають ситуації, коли страх не має під собою реальної підстави, коли відчуття тривоги, стурбованості виникає саме по собі, і людина не може чітко відповісти собі, що її лякає. Тому що насправді предмет, який викликає страх, не має під собою реальної небезпеки. Саме в цих випадках ми говоримо про фобії, тобто нав'язливі страхи, твердять психологи.

Існує кілька варіантів розвитку фобій. Часто їх зародження пов'язано з якоюсь подією, що трапилася з людиною ще в ранньому дитинстві. Наприклад, щось дуже налякало дитину, викликавши в неї величезний емоційний стрес. У результаті вона може навіть забути про те, що трапилося, але через багато років у певних ситуаціях страх може проявитися як уперше. З такою фобією вкрай складно боротися.

Найчастіше фобія виникає, коли жертва переживає реальну травматичну ситуацію У подібній ситуації наша психіка стикається з чимось таким, що вона не здатна адекватно опрацювати. У результаті залишається застигла тривога, яка призводить до формування фобійних симптомів.

Чим розумніше, тим страшніше...

А кількість людських страхів тим часом продовжує зростати. За останні 10 років вона збільшилася з 300 до 1030. Такий розвиток ситуації експерти пов'язують з... прогресом. І якщо розібратися, то нічого дивного в цьому нема. Адже до вибуху на Чорнобильській АЕС мало хто знав, що таке радіофобія (боязнь радіації). А до винайдення комп'ютерів ніхто не чув про кіберфобії. Те ж саме можна сказати про острах електрики (електрофобія), літаків (авіафобія), атомних вибухів (атомософобія) тощо.

Сучасна реклама щодня змушує кого-небудь жахатися мікробів, які всюди (вермінофобія), старіння (геронтофобія), облисіння (фалакрофобія), ожиріння (обезофобія), а жінок - здригатися в очікуванні критичних днів (менофобія). Крім того, з'явилася низка дуже екзотичних фобій таких, як боязнь клоунів (коулрофобія), повітряних кульок (глобофобія), часнику (аліумофобія), курчат (земіфобія), великих кротів (алекторофобія), видр (лутрафобія) і навіть власної тещі чи свекрухи (пентерафобія). Багато кого лякає любов (еротофобія) і навіть гроші (хрометофобія).

Що лякає знаменитостей?

Петро І, наприклад, страждав на акарофобію (острах комах) і спацеофобію (острах порожнього простору й навіть власного будинку). Апартаменти, де він зупинявся, спеціально облаштовувались низькою фальшстелею, підвішеною до високої. Наполеон Бонапарт страждав на гіпофобію (острах коней) і мучився від лейкофобії (острах білого кольору). Микола Гоголь дуже боявся бути похованим живцем (тафефофобія), тому неодноразово заповідав своїм друзям ховати його лише тоді, коли на тілі почнуть з'являтися трупні зміни. Але деякі дослідники твердять, що його таки поховали в стані летаргічного сну.

До появи психоаналізу найпередовішим методом боротьби з фобіями вважався гіпноз. Лікар змушував пацієнта, який перебував у гіпнотичному сні, знову пережити ситуацію і давав йому установку: "Не бійся!". Сьогодні існує ще й медикаментозне лікування, яке призначає виключно лікар. А деякі фахівці твердять, що кращий спосіб позбутися страху - поглянути йому прямо в очі, не дарма ж у народі кажуть: "Клин клином вибивають". Багато кому допомагає віра в Бога і в любов. Отже, бажаю вам бути сильними, вірити, кохати, нічого не боятися і крокувати по життю сміливо й упевнено назустріч новим перемогам і новому щастю.

За матеріалами franuk.com